marți, 2 august 2016

LUNA REGINA NOPTII tranzite,revolutii

                                            Fazele Lunii





 ------------------------------------------------------------------------ 

   Exemplu: Luna natală INSTINCT 

 Faza lunară natală este determinată de distanța unghiulară dintre Soare și Lună, la momentul nașterii. Aspectul dintre cele două luminarii influențează foarte mult personalitatea nativului. La nașterea ta INSTINCT, Luna arăta ca în desenul de mai jos. 


  Iluminare 41 % Lună Crescătoare 

 Cand Luna este in fata Soarelui cu 45° - 89°, este in faza de "Luna Crescatoare". Aceasta faza este demarcata de aspectele de semicareu si careu, care sunt aspecte stresante, orientate catre actiune, lucru care se reflecta in personalitatea data de aceasta faza lunara. Aspectul de sextil intervine la o treime din drumul Lunii prin aceasta faza, lucru ce indulceste intrucatva expresia Soarelui si a Lunii. Spre deosebire de personalitatea Lunii Noi care este foarte agitata in orice face, personalitatea Lunii Crescatoare este mai rezervata. Nativii nascuti in aceasta faza lunara sunt constienti de incercarile si tensiunile din viata lor si de nevoia de a le depasi. Exista o dificultate in a stabili telurile in viata, deoarece 
Luna Crescatoare da o oarecare ezitare. Odata insa ce directia este stabilita, nativii pot fi la fel de entuziasti in demararea actiunii ca cei nascuti in faza de Luna Noua. Nu le place sa tina cont de traditii prea mult, fie ele de familie sau culturale, si prefera sa mearga pe drumul propriu. Datorita nehotararii de care dau dovada, este bine daca sunt incurajati cand trebuie sa ia o decizie care implica schimbarea drumului in viata. Poate exista o dificultate in integrarea partii feminine si masculine a personalitatii. Planeta mai puternica dintre Soare si Luna va dicta cum nativul isi va folosi aceste energii. 

================================================================= 

Fazele Lunii




Luna este satelitul natural al Pamantului. Ea nu are lumina proprie ci reflecta lumina Soarelui si de aceea este asociata cu partea feminina, receptiva, pasiva si fertila. In astrologie totul este ciclic. Toate planetele se rotesc pe ecliptica, trec prin aceleasi zodii aflate in aceeasi ordine, fac si desfac aspecte intre ele. Ciclul pe care il face Luna se numeste  ciclu lunar. Aceste "luni" sunt de mai multe feluri:

Luna calendaristica este cea pe care o cunoastem cu totii (ianuarie, februarie, etc) si dureaza intre 28 si 31 de zile. Nu are legatura directa cu perioadele Lunii si a fost introdusa de Iulius Caesar.

Luna siderala este perioada in care Luna face o revolutie completa, deci timpul necesar pentru a trece prin cele 12 semne zodiacale si a reveni de unde a plecat. Luna siderala are 27,321661 zile si are deci ca sistem de referinta stelele fixe. Aceasta luna (la fel ca cea tropicala) coincide cu perioada unui ciclu menstrual regulat.

Luna tropicala se aseamana cu cea siderala, dar se ia in considerare si miscarea de precesie, deci sistemul de referinta este punctul vernal (0° Berbec) si nu stelele fixe. Aceasta luna este foarte putin mai scurta decat cea siderala, avand 27,321582 zile.

Luna anomalistica este data de perioada intre doua perigeuri si are ca valoare 27,554550 zile.

Luna draconica (draconitica sau nodica) este intervalul intre doua conjunctii succesive ale Nodului Nord lunar cu Luna. Pentru ca Nodurile Lunare (calculate true) au o miscare retrograda pe ecliptica, iarasi si aceasta luna este mai scurta decat cea siderala, avand 27,212220 zile.

Luna sinodica este perioada de timp dintre doua Luni Noi si dureaza 29 de zile. Din punct de vedere astrologic este cea mai importanta dintre cele 3 tipuri.

 Luna are o influenta covarsitoare asupra noastra. Ii simtim prezenta prin energia ce creste in timpul Lunii Pline si apoi scade in timpul Lunii Noi. Multi simt efectiv impactul emotional provocat de Luna, sentimentele fiind intensificate in timpul Lunii Pline, iar in timpul Lunii Noi senzatiile fiind de calm interior sau chiar deprimare. Pentru cei mai putin sensibili, o vizita la mare e indeajuns pentru a vedea efectul Lunii asupra apei din mari si oceane, prin fluxul si refluxul produs.


Fazele Lunii
Luna Noua
0° - 44°
   
Luna Crescatoare
45° - 89°
   
Primul Patrar
90° - 134°
   
Faza Convexa
135° - 179°
   
Luna Plina
180° - 224°
   
Luna Difuza
225° - 269°
   
Ultimul Patrar
270° - 314°
   
Luna Calma
315° - 359°
------------------------------------------------------------------------








EX:
   TRANZITE 31/07/2016 INSTINCT


Aspecte
(prima planetă este din tranzit, iar a doua este a lui INSTINCT)




(planetele lui INSTINCT sunt pe orizontală, planetele din tranzit sunt pe verticală)




Neptun în trigon cu Soarele (0°16)
Tranzitul indica creativitate inspirata si putere de vizualizare creatoare. Dezvolta umilinta, bunavointa si bunatatea. Confera imbold de a apela prin rugaciune sau meditatie Gratia si ajutorul divin. Vointa este acum ghidata de intuitie si compasiune. Se anunta o perioada favorabila practicii spirituale. Initiativele inspirate, grija fata de prieteni sunt caracteristice acestei influente astrale. In timpul acestui tranzit exista sanse de a primi ajutor nesperat, sunt stimulate facultatile intuitive, creative si imaginative. Inspiratia va face sa va asumati rolul de conducator in relatiile culturale. Acest tranzit aduce adesea aprecierea artei si a frumusetii. Favorizeaza munca in domeniul artei, cinematografiei si fotografiei. Creativitatea imaginativa este manifestata adesea prin imbunatatirea mediului casnic. Intuitia si clarviziunea influenteaza adesea procesul gandirii. Este un tranzit prielnic meditatiei si rugaciunii. Valorile spirituale sunt impartasite fratilor, surorilor, vecinilor si asociatiilor de grup. Activitatile sociale si romantice in timpul acestui tranzit tind sa aiba un aspect exotic.

Soarele în trigon cu Saturn (0°18)
Acest tranzit este caracterizat de un simt crescut al responsabilitatii personale si de ambitie personala constructiva. Relatiile romantice si sociale mai vechi sunt adesea reinnoite. Confera responsabilitate fata de copii. Apare o ghidare constructiva si alte beneficii din partea celor varstnici sau cu o pozitie inalta. In timpul acestei perioade, fiinta este mult mai preocupata de scopurile si obiectivele pe termen lung, ea fiind favorabila executantilor, politicienilor si oamenilor de afaceri. Indica progres in afaceri, fiind o perioada propice rezolvarii problemelor legale dificile. Confera de asemenea calitati de organizare, eficienta si spirit practic, calitati care vor fi recunoscute de cei cu autoritate. Artistii dobandesc un simt dezvoltat al formei si structurii.

Marte în careu cu Pluton (0°30)
Acest tranzit este caracterizat de actiune impulsiva, lupte pentru putere, de nevoia de autoregenerare, de incercari de transformare fortata, constrangere sau remodelare a celorlalti. Puteti fi agresiv sau manios in aceasta perioada. Este important sa manifestati precautie, diplomatie si sa judecati intelept.Puteti manifesta sau puteti fi supus unor atitudini dictatoriale, dominatoare in relatiile interpersonale. Se pot ivi conflicte cu privire la finantele comune, asigurari, taxe, mosteniri, pensie alimentara. In aceasta perioada exista si pericolul violentei sexuale sau geloziei. Sunt probabile luptele pentru putere implicand chestiuni politice, profesionale sau militare. Trebuie sa fiti atent in special sa evitati situatiile de pericol sau violenta potentiala, mai ales multimile si grupurile sau asocierile cu preocupari criminale sau negative. In situatii de razboi, revolutie sau catastrofe naturale, puteti fi de asemenea in pericol de prejudicii sau moarte. Trebuie avuta grija in manuirea uneltelor, masinilor, armelor, chimicalelor periculoase sau substantelor radioactive in special daca Pluto este in cuadratura cu Marte in horoscopul natal.

Saturn în conjuncție cu Saturn (1°02)
Reintoarcerile lui Saturn sunt puncte nevralgice in existenta, care anunta schimbari majore. Acest tranzit este caracterizat de sfarsitul conditiilor profesionale cristalizate si de inceputul unor noi activitati. Apar responsabilitati majore care cer precautie si maturitate. Simtiti o mai mare nevoie de securitate materiala si de un loc insemnat in lume. Exista dorinta de a munci pentru atingerea telurilor si obiectivelor pe termen lung asociate de obicei intr-un fel cu ambitiile pentru cariera. Ambitia crescuta si energia latenta asociata cu acest tranzit fac posibila initierea unor proiecte pe termen lung. Simtiti nevoia a va construi securitatea viitoare, fapt care determina o viziune conservatoare asupra vietii in special privitoare la afaceri, profesiune si politica. Acest tranzit poate aduce o implicare in activitati matematice, stiintifice, de afaceri sau politice serioase. Rezultatele actiunilor trecute apar in aceasta perioada pentru evaluare si corectare.Veti deveni mai puternic daca veti sti sa va asumati lectia saturniana. Cand apare acest tranzit la indivizii intre varsta de douazeci si sapte si douazeci si noua de ani indica asumarea deplina a responsabilitatilor de adult. Cand apare la indivizii intre varsta de cincizeci si sapte si cincizeci si noua indica punctul culminant al carierei individului. Aceasta conjunctie apare aproximativ la fiecare douazeci si noua de ani.

Soarele în conjuncție cu Marte (1°04)
Confera impuls pentru a concretiza fara a mai sta de ganduri, ceea ce de obicei este urmarit in mod constient. Curajul si dorinta de afirmare, puterea de depasire a timiditatii si blocajelor emotionale, forta de angrenare si initiativa sunt caracteristicile acestei perioade. Tranzitul este favorabil activitatilor masculine, antrenamentelor si concursurilor sportive. Actiunile decisive in aceasta directie sunt adesea precipitate si poate rezulta pericol prin actiuni impulsive si pripite. Daca conjunctia este prost aspectata natal sau de alte tranzite, impacientarea, supararea, comportamentul agresiv, lipsa de consideratie pentru dreptatea altora sunt prezente. Comportamentul agresiv sexual poate fi de asemenea o sursa de probleme. 

Neptun în trigon cu Mercur (1°14)
Acest tranzit este caracterizat de stimularea capacitatilor stimulative si cresterea abilitatilor telepatice si a proceselor mentale creative, intuitive. Sunteti capabil sa scoateti la iveala informatii relevante din mintea subconstienta. Adesea devine usor sa vizualizati idei intuitive. Este o perioada excelenta pentru studiul psihologiei si pentru patrunderi in motivatiile subconstiente. Dezvoltarea imaginatiei si a abilitatilor intuitive pot fi folosite pentru a rezolva problemele legate de munca. Este un tranzit favorabil in special scriitorilor, actorilor, artistilor, poetilor, muzicienilor sau acelora implicati in domenii religioase, mistice sau oculte. Va puteti implica in grupuri religioase, mistice sau in munca legata de spitale, institutii religioase ori sa va dezvoltati interesul pentru vindecarea spirituala. Este un tranzit favorabil vizitarii celor din spitale sau din institutii. Este un tranzit favorabil comunicarii cu strainii. Tranzitul indica o perioada de trezire a potentialului telepatic si de constienta. 
  
=====
iulie 2016



Prima planetă este cea din tranzit, iar a doua este cea din harta natală. Pentru a vedea interpretarea acestor aspecte, uită-te în harta tranzitelor.
Calendarul arată aspectele între cele 10 planete din tranzit și cele 10 din harta natală. Orbul este cel declarat în pagina de setări, pentru progresii.
=========

Revoluții


Harta Revoluției Solare îți arată tendințele pe o perioadă de un an, de la aniversarea zilei de naștere până la următoarea aniversare. În afară de datele de naștere, trebuie să completezi datele despre aniversarea zilei de naștere. Țara și orașul aniversării se referă la locul unde ți-ai sărbătorit ziua de naștere, dacă alegi o aniversare ce a trecut, sau locul unde bănuiești că te vei afla, dacă alegi o aniversare în viitor. În afară de Revoluția Solară poți calcula Revoluția Lunară, a lui Mercur, Venus sau Marte.
Considerații generale
Prima dată, vezi cum harta Revoluției se înțelege cu nativitatea, dacă este în sextil, trigon sau opoziție cu harta natală. Deasemenea vezi ce planete se reîntorc în locurile proprii din radix, sau în locurile altor planete din radix(harta natala).

Pe urmă fii atent dacă Soarele sau Luna sunt afectați de benefice sau afectați de malefice, sau de Lordul Casei VI, VIII sau XII din radix.

Pe urmă observă dacă Saturn sau Marte afectează Soarele, Luna sau Ascendentul din radix, și dacă nu apare o eclipsă, în special de Soare, peste sau aproape de locurile radicale ale acestor trei puncte hylegice.

Dacă se întâmplă unele din aceste evenimente, nativul va suferi o afecțiune a sănătății, sau dacă Mijlocul Cerului ori Punctul Norocului este afectat, va suferi în onoare și avere, și aceasta cu atât mai mult cu cât harta natală promite efecte rele. Dar dacă nimic din acestea nu se întâmplă, nativul va trebui să se aștepte la schimbări foarte mici sau deloc, în viața și problemele sale.









Considerații generale
Prima dată, vezi cum harta Revoluției se înțelege cu nativitatea, dacă este în sextil, trigon sau opoziție cu harta natală. Deasemenea vezi ce planete se reîntorc în locurile proprii din radix, sau în locurile altor planete din radix.

Pe urmă fii atent dacă Soarele sau Luna sunt afectați de benefice sau afectați de malefice, sau de Lordul Casei VI, VIII sau XII din radix.

Pe urmă observă dacă Saturn sau Marte afectează Soarele, Luna sau Ascendentul din radix, și dacă nu apare o eclipsă, în special de Soare, peste sau aproape de locurile radicale ale acestor trei puncte hylegice.

Dacă se întâmplă unele din aceste evenimente, nativul va suferi o afecțiune a sănătății, sau dacă Mijlocul Cerului ori Punctul Norocului este afectat, va suferi în onoare și avere, și aceasta cu atât mai mult cu cât harta natală promite efecte rele. Dar dacă nimic din acestea nu se întâmplă, nativul va trebui să se aștepte la schimbări foarte mici sau deloc, în viața și problemele sale.


Planete în Case (harta revoluției)
Soarele în Casa VII
Favorizează mai curând pe soţul/soţia sau asociatul, decât pe subiect. Poziţie bună pentru activitate politică sau socială. Uneori, este indicele unei limpeziri a situaţiei matrimoniale sau a raporturilor cu asociaţii.

Luna în Casa VI
Poziţie suficient de periculoasă pentru sănătate. Dacă Luna este afectată, indicaţie defavorabilă pentru comerţ.

Mercur în Casa VII
Marchează un partener sau asociat foarte interesant; afectat, poziţia anunţă neînţelegeri cu aceste persoane. Adesea, poziţia poate aduce o propunere de ordin social sau colectiv (de exemplu: pentru o tânără, poate semnifica o cerere în căsătorie).

Venus în Casa VII
Indiciu al fericirii conjugale (căsătorie, asociaţie). Retrogradaţia sa în momentul aniversarii nu permite realizarea căsătoriei în timpul anului respectiv sau provoacă o amânare a termenului pe care subiectul îl stabileşte (foarte bine aspectată fiind).

Marte în Casa XI
Marchează, în general, mari proiecte care depăşesc posibilităţile subiectului, ca şi discuţii cu prietenii. Rău aspectat, certurile, jignirile şi dezacordurile vor fi inevitabile.

Jupiter în Casa IX
Creşte reputaţia, stima generală, lărgimea de spirit şi favorizează călătoriile, studiile înalte, filozofice, ştiinţifice sau morale, relaţiile cu străinătatea etc. Dacă Jupiter este afectat, subiectul va trebui să acorde atenţie obligaţiilor sale financiare.

Saturn în Casa XII
Starea de sănătate necesită un repaus complet, sau o tratare metodică. Adesea, o boală se va declanşa cu repercusiuni profunde şi îndelungate. Uneori cu o revoluţie solară foarte afectată, această poziţie anunţă o fatalitate oarecare.

Uranus în Casa IV
Provoacă unele schimbări subite şi neprevăzute în viaţa domestică şi determină schimbări de domiciliu; uneori pot exista certuri cu părinţii (în special cu tatăl) sau un eveniment important în legătură cu aceştia (an de moarte pentru părinţi sau separaţie a subiectului faţă de aceştia).

Neptun în Casa II
Creează iluzia câştigurilor. Previziunile financiare vor fi dezminţite. Semn de instabilitate sau de insecuritate pecuniară, foarte afectat, această planetă poate determină pierderi datorate neonestităţii (escrocherie, abuz de încredere, fraudă).

Pluton în Casa I
Produce un caracter când închis, când franc. În revoluţia solară, această configuraţie poate fi caracterizată ca fiind punctul turnant în cursul existenţei şi se manifestă prin dorinţa de căutare a unei noi căi.



Simboluri Sabiene

Soare - Simbol Sabian 102
O chinezoaica ingrijind un prunc pe care aura il arata a fi reancarnarea unui mare invatator.

Luna - Simbol Sabian 78
Doi chinezi vorbind chineza (intr-o multime occidentala).

Mercur - Simbol Sabian 96
Pasarele captusindu-si cuiburile.

Venus - Simbol Sabian 109
Un preot conducand o ceremonie de nunta.

Marte - Simbol Sabian 234
Multimi venind la poalele muntelui ca sa asculte un om inspirat.

Jupiter - Simbol Sabian 168
Doua fete jucandu-se cu o planseta de spiritism.

Saturn - Simbol Sabian 252
Un steag ce se preschimba intr-un vultur care croncane.

Uranus - Simbol Sabian 25
O dubla promisiune isi dezvaluie sensul interior si exterior.

Neptun - Simbol Sabian 342
O examinare a initiatilor in sanctuarul unei societati oculte.

Pluton - Simbol Sabian 287
O fata scaldandu-se goala, pe furis.

NN - Simbol Sabian 165
O batista decorativa, frumos dantelata.

Lilith - Simbol Sabian 236
Indieni asezandu-si tabara (intr-un teritoriu nou).

Chiron - Simbol Sabian 356
O Luna Noua anunta ca e timpul ca oamenii sa mearga inainte cu diversele lor proiecte.

PF - Simbol Sabian 241
Veterani ai armatei, in retragere, se aduna ca sa depene amintiri.

Asc - Simbol Sabian 265
Un baiat dolofan pe un calut de lemn.

MC - Simbol Sabian 201
O multime pe o plaja.



Simboluri Kozminsky

Soare - Simbol Kozminsky 102
O alee cu copaci care se înclină în fata unei furtuni distrugătoare, în timp ce frunzele bogat aurite ale toamnei cad în strat gros.

Luna - Simbol Kozminsky 78
Un vultur rănit, în zbor, plonjează spre coasta unui munte, de unde un pâlc de pui tineri răsar din picăturile de sânge.

Mercur - Simbol Kozminsky 96
Un om cheltuieste bani distrându-si generos prietenii, iar un clown ascuns după o cortină râde de el.

Venus - Simbol Kozminsky 109
Un bătrân sade singur în semiîntuneric, având în fata sa o carte veche din care emană raze strălucitoare de lumină.

Marte - Simbol Kozminsky 234
Un călător ostenit, pe un drum noroios, primeste o gură de apă de la o tărăncută.

Jupiter - Simbol Kozminsky 168
Un om înoată către tărm pe o mare agitată, sustinând o fetită.

Saturn - Simbol Kozminsky 252
Un sarpe încolăcit, deasupra căruia se află un craniu care rânjeste.

Uranus - Simbol Kozminsky 25
Un bătrân cu o coasă curătă un câmp de urzici.

Neptun - Simbol Kozminsky 342
Un autor îsi tine capul în mâini, iar în fata lui pe masă se află un manuscris respins si fotografia unei doamne.

Pluton - Simbol Kozminsky 287
Un flux de lumină albastră intensă, devenind treptat tot mai subtilă si disipându-se cu totul.

NN - Simbol Kozminsky 165
Un curcubeu scânteietor, în centrul căruia se află soarele în toată strălucirea sa.

Lilith - Simbol Kozminsky 236
O pasărică drăgută stă pe spatele unui leu, cântând.

Chiron - Simbol Kozminsky 356
Un radiestezist cu o baghetă de alun în mână, găseste apă în tinuturi sterpe.

PF - Simbol Kozminsky 241
O femeie în roba unui ordin religios înaintează cu greu printr-o vale întunecoasă si răvăsită de furtună, cu o ancoră luminoasă deasupra sa.

Asc - Simbol Kozminsky 265
Un castel în ruină lângă o cascadă, lângă care este o femeie goală întinzând struguri unui filozof bătrân care, asezat pe o stâncă, studiază un manuscris.

MC - Simbol Kozminsky 201
O femeie îmbrăcată tipător cântă, cu un pahar de vin ridicat în mâna dreaptă. De o parte a ei stă spiritul Bucuriei, de cealaltă stă spiritul Tristetii.


TRANZITE  


 Aspecte (prima planetă este din tranzit, iar a doua este a lui INSTINCT) (planetele lui INSTINCT sunt pe orizontală, planetele din tranzit sunt pe verticală)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu