luni, 19 februarie 2018

Eye Movements Also Move Eardrums

Our Eye Movements Also Move Eardrums, And Nobody Knows Why . Well that's just weird. 

                         Fig.1

Fig.2

Româna

Mișcările ochilor noștri mișcă de asemenea  și timpanele, nimeni nu știe de ce.
 Ei bine, asta e chiar ciudat.
Dacă lipiți un mic microfon în interiorul canalului urechii, puteți descoperi că timpanele noastre se mișcă de fapt în legătură cu mișcarea ochilor.
Această descoperire bizară a fost confirmată atât la oameni cât și la maimuțele Rhesus, dar cercetătorii nu sunt siguri de ce se întâmplă acest lucru.
Studiul, condus de o echipă de neurologi de la Universitatea Duke, a fost creat pentru a investiga modul în care creierul nostru coordonează contribuția celor două simțuri - vedere și auz.
Lucrurile pot deveni destul de aglomerate în căile neuronale care procesează informațiile care bombardează simțurile noastre din afară. În plus, creierul trebuie, de asemenea, să alinieze intrările - cum ar fi atunci când aveți o conversație față în față cu cineva.
"Creierele noastre ar dori să  potrivească  ceea ce vedem cu ceea ce auzim în funcție de unde provin acești stimuli, dar sistemul vizual și sistemul auditiv își  dau seama unde se află stimulii în două moduri complet diferite", spune autorul principal al studiul, neurobiologul Jennifer Groh de la Universitatea Duke.
Văzând ceva cu ochii tăi înseamnă să ai un fel de instantaneu care călătorește din ochii tăi în față, chiar în spatele craniului, unde stă lobul occipital.
Dar ascultarea este și mai complicată - creierul calculează în mod constant cum să traducă vibrațiile în urechi, pe baza sincronizării sunetelor și a direcției din care provin.
În acest studiu, echipa a recrutat 16 participanți să stea într-o cameră întunecată, cu microfoane mici lipite în urechi pentru a măsura orice vibrații ale timpanelor.
Sarcina era de a urmări luminile cu LED-uri pe măsură ce acestea se deplasează într-un model controlat dintr-o parte în alta. Uneori, un sunet ar fi însoțit luminile, iar alteori, ar fi  tăcut total.
"Am descoperit că timpanul s-a mișcat atunci când ochii s-au mișcat, chiar și în absența oricărui sunet extern livrat", scrie echipa în studiu.
Mai exact, atunci când ochii se mișcau într-o parte, ambele timpane s-au umflat sincron celuilalt, apoi au vibrat pentru câteva oscilații și s-au oprit la scurt timp după ce ochii s-au oprit din mișcare. (Încercați să vă mișcați ochii și să vedeți dacă  puteți simți în timpane.)
"Este ca și când creierul spune:" Voi mișca ochii, mai bine să le spun și timpanelor"."
Dacă sunteți familiarizați cu clasicul "undele valurilor care lovesc timpanul, timpanul începe să vibreze și să bată  oasele din urechea medie", este posibil să fiți surprinși să aflați cum creierul poate intra într-adevăr în acest proces direct prin producerea de mișcări în acele oasele mici, precum și într-un tip special de celulă de păr din cochilia urechii.
Aceasta, la rândul său, cauzează vibrații mici ale timpanului, ceea ce echipa a detectat în studiu. Nu sunt siguri de ce se întâmplă acest lucru, dar au niște idei.
"Faptul că aceste mișcări de timpanele codifică informații spațiale despre mișcările ochilor înseamnă că acestea pot fi utile pentru a ajuta creierul nostru să imbine spațiul vizual și auditiv", spune co-primul autor al lucrării, studentul doctoral de la Universitatea Duke, David Murphy.
"Ar putea însemna, de asemenea, un marker al unei interacțiuni sănătoase între sistemele auditive și cele vizuale."
Echipa își notează concluziile care contribuie la ideea că creierul integrează informațiile senzoriale foarte, foarte devreme în procesul de a le da sens, pentru a "lua decizia cea mai bun- informațională despre lumea cu care trebuie să interacționeze".
"Mișcările de timpan conțin literalmente informații despre ceea ce fac ochii", spune Groh.
Informațiile vizuale pot ajuta la auz, cum ar fi atunci când indiciile de citire a buzelor facilitează înțelegerea vorbirii. Pentru a obține astfel de beneficii, creierul trebuie să conecteze mai întâi semnalele vizuale și auditive care apar din locații comune în spațiu. 
Munca lor este acum îndreptată pentru a descoperi mai multe despre aceste conexiuni ale mișcărilor ochi-urechi  - unul dintre pașii viitori va fi să aflăm dacă urechile vibrează, de asemenea, atunci când ne mișcăm ochii în sus și în jos.

sursa  PNAS


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu