sâmbătă, 17 martie 2018

Mierea si scortisoara; Tarhonul

                

     Sfaturi medicale informationale

          IMPORTANT

Acest site nu isi propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate avand caracter informational. Pentru orice problema de sanatate va rugam consultati un medic specialist.

----------


              Mierea si scortisoara


  Mierea si scortisoara au fost folosite pentru a promova sanatatea timp de secole, dar eficacitatea lor depinde in mare masura de alimentatie si stilul de viata.
In Medicina Traditionala Chineza, scortisoara este considerata ca avand caldura sau yang, si este astfel folosita pentru a vindeca bolile care decurg din exces de yin sau raceala.
Mierea, in acest sistem, este privita ca o substanta neutra, echilibrata intre yin si yang. Practicienii vechi de traditie de vindecare din India, Ayurveda (in sanscrita Ayur ceea ce inseamna viata si Veda sensul cunoasterii), clasifica 8 soiuri diferite de miere, fiecare cu propriile sale proprietati de vindecare. Vindecatorii Ayurveda folosesc scortisoara pentru a ajuta la vindecarea afectiunilor gingivale, disfunctia erectila, si multe altele.
Beneficiile mierei si scortisoarei
In popor, mierea si scortisoara sunt cunoscute ca avand proprietati de vindecare. Ele sunt folosite ca medicament in diferite situatii. Daca turnati mierea pe rani sau arsuri previne infectia si ajuta la vindecare.
Mierea are proprietati anti-bacteriene naturale.

------------

   Tarhonul

Este un condiment natural si o planta aromata de exceptie. Da un gust deosebit mancarurilor si are efecte deosebite pentru sanatate.
Pe lângă utilizarea sa în preparate savuroase, cu o minunată aromă, Tarhonul este un reprezentant de seamă al farmaciei din grădină.
Conţine uleiuri volatile, flavonoide, minerale, mucilagii, vitamine.
De secole, Tarhonul este folosit în fitoterapie, pentru o grămadă de afecţiuni, mai ales datorită proprietăţilor antioxidante.
Poate preveni şi combate de la cancere la afecţiuni ocularecardiovasculare sau pulmonare, boli ale sistemului nervos, scăderea imunităţii şi îmbătrânirea prematură.
Pentru tratament sau prevenţie se consumă zilnic două până la patru căni de ceai, dacă se poate neîndulcit, numai cu adaos de lămâie.
Infuzia se prepară astfel: se adaugă o linguriţă de frunze mărunţite la 250 ml apă călduţă.
 Se lasă la infuzat 15-20 minute.
Iată ce alte beneficii are pentru sănătate:
Sub formă de infuzie, se cosumă câte trei, patru căni pe zi şi este un foarte bun diuretic.
De-a lungul timpului, Tarhonul a fost utilizat pentru calmarea durerilor de dinţi, datorită cantităţii de eugenol conţinută şi poate scădea inflamaţia gingiilor
Este un tonic digestiv de excepţie, favorizează producere bilei, are efect calmant în indigestie şi sindromul colonului iritabil.
Adaosul plantei verzi în preparate măreşte apetitul, ajută digestia lentă, previne balonările.
Infuzia de Tarhon are acţiune antiparazitară, motiv pentru care este eficient la eliminarea paraziţilor intestinali.
Tarhonul este un sedativ blând, ajută la combaterea anxietăţii, ameliorează nivelul stresului.
Prin conţinutul de potasiu şi vitamina A, Tarhonul contribuie semnificativ la întreţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate, iar frunzele sale verzi ar trebui să facă parte din orice dietă.
Adăugat în orice suc natural, îl transformă într-o adevărată „bombă” de energie.
De asemenea, Tarhonul este este utilizat pentru capacitatea sa de a calma durerile provocate de artrită.
Se taie mărunt trei mâini de frunze de tarhon, se pun într-un borcan şi se acoperă cu o jumătate de litru de oţet de mere.
Se lasă la macerat şapte zile, apoi se filtrează.
Se consumă 30-50 ml înainte de mesele principale (cu cel puţin o jumătate de oră, iar rezultatele sunt remarcabile.

sursa: pentruea.club

ATENTIE!Folosirea informatiilor se face pe propria raspundere. Acest site  nu se face raspunzator in nicio situatie si niciun fel, pentru niciun caz de afectare a starii de sanatate ca urmare a aplicarii informatiilor prezentate. 
DE RETINUT:In cazul in care aveti o urgenta medicala, adresati-va Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta - 112 sau medicului dumneavoastra curent ori medicului de familie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu