sâmbătă, 17 martie 2018

Dietă pentru că ucide cancerul, tratează depresia si migrenele!


  Sfaturi medicale informationale

     IMPORTANT
Acest site nu isi propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate avand caracter informational. Pentru orice problema de sanatate va rugam consultati un medic specialist.
----------
  Dietă pentru că ucide cancerul, tratează depresia si migrenele!

 Au existat numeroase studii care au dovedit că cetoza nutritivă este o soluție pentru diferite probleme cardiace, cel mai important fiind obezitatea. Începând cu o dietă ketogenă, vă veți ajuta să schimbați procesele metabolice din organism și să treceți de la arderea carbohidraților la topirea grăsimilor.
Prin dieta ketogenică, se înțelege că aproximativ 50% sau 70% din alimentele pe care le consumați ar trebui să conțină grăsimi benefice cum ar fi ouăle organice, uleiul de nucă de cocos, avocado, fructele cu coajă lemnoasă cum ar fi nucile de macadamia, alunele.
 Cu acest tip de dietă, aportul de carbohidrați va fi redus la minimum, astfel încât corpul dumneavoastră poate transforma grăsimile în sursă de energie, deoarece va exista mai puțin zahăr care blochează sistemele corpului de utilizare a grăsimilor (în loc să ardă zahărul).
În timpul dietei, corpul dumneavoastră va începe, de asemenea, să producă cetone din grăsimile procesate în ficat, de aici și numele dietei. După cum au căzut de acord mai mulți experți, scopul final al unei diete ketogenice, dacă este făcută corect, este declanșarea forțată a corpului dumneavoastră într-o stare atât de metabolică ce este posibilă doar prin înmuierea carbohidraților (în loc să vă înfometați și să consumați mai puține calorii).
Există puține lucruri pe care corpul uman le poate ajusta, iar dietele ketogenice nu fac excepție. Astfel, atunci când reușiți să eliminați carbohidrații și grăsimile din organism, corpul dvs. se va ajusta prin arderea cetonelor pentru a produce energia necesară.
Care sunt avantajele de sănătate ale folosirii dietei cetogenice?

1.Îți păstrează creierul sănătos

Având un aport scăzut de carbohidrați, dar mai multe grăsimi, acestea pot fi benefice pentru prevenirea și tratarea problemelor neurologice. Există un studiu din Farmacologia comportamentală care a arătat că dietele ketogenice pot reduce simptomele Alzheimer și Parkinson. În timpul studiului, pacienții cu Parkinson au fost tratați cu o dietă ketogenică de 4:1 timp de o lună, rezultatul a arătat că majoritatea pacienților au avut o îmbunătățire a simptomelor (aproximativ 43% dintre pacienți).
 În plus, există, de asemenea, studii care au arătat că dieta ketogenică a fost benefică și pentru autism. Autismul prezintă unele simptome similare cu epilepsia, deoarece se știe că boala provoacă convulsii datorită supra-stimulării celulelor creierului. Ei bine, un studiu a constatat că copiii care au fost diagnosticați cu autism s-au văzut îmbunătățiri în starea lor după 6 luni de utilizare a regimului ketogenic.

2.Poți scăpa de surplusul de kilograme

 Întrebați pe oricine care a dat câteva kilograme jos și vă va spune că una dintre cele mai bune metode de a pierde în greutate este să reduceți carbohidrații. Ei bine, dieta ketogenică este una cu un aport foarte scăzut de carbohidrați și o consumare moderată de proteine. Deoarece consumul de grăsimi este crescut și scopul principal al dietei este declanșarea organismului de a arde grăsimi, dieta vă poate ajuta să învățați corpul să recurgă la grăsimi ca principalii săi combustibili și să producă cetone din grăsimile pe care le stochează.

 3.Luptă împotriva cancerului

 Este cunoscut faptul că tumorile și cancerul au nevoie de zahăr pentru a se hrăni și a se dezvolta. De aceea, una dintre primele recomandări pentru pacienții cu cancer este de a opri sau de a reduce aportul de zahăr, astfel încât aceștia să poată lupta mai bine cu boala. Celulele canceroase, spre deosebire de celulele obișnuite din corpul nostru, nu se pot schimba metabolic pentru a obține abilitatea de a folosi grăsimi pentru energie în loc de altă resursă.
 Un articol al  Dr. Eugene Fine de la Colegiul de Medicina Albert Einstein, publicat în revista Redox Biology ne informează că organismele cetone pot opri cancerele prin modificarea disponibilității proceselor energetice în celulele canceroase. Articolul a arătat rezultate promițătoare în mai multe tipuri de cancer: de prostată, gastric și cancer de colon.
În studiul său, echipa Dr. Fine a subliniat că datele preliminare au arătat că dietele Inhibatoare de insulină sunt sigure si posibile la unii pacienți cu cancer într-un stadiu avansat.

Sursa: naturalandhealthylives.com/2017/05/31/doctors-dont-like-diet-kills-cancer-treats-depression-migraines-autism/, livingtraditionally.com

ATENTIE!
Folosirea informatiilor se face pe propria raspundere. Acest site  nu se face raspunzator in nicio situatie si niciun fel, pentru niciun caz de afectare a starii de sanatate ca urmare a aplicarii informatiilor prezentate.
 DE RETINUT:
In cazul in care aveti o urgenta medicala, adresati-va Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta - 112 sau medicului dumneavoastra curent ori medicului de familie.

Mierea si scortisoara; Tarhonul

                

     Sfaturi medicale informationale

          IMPORTANT

Acest site nu isi propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate avand caracter informational. Pentru orice problema de sanatate va rugam consultati un medic specialist.

----------


              Mierea si scortisoara


  Mierea si scortisoara au fost folosite pentru a promova sanatatea timp de secole, dar eficacitatea lor depinde in mare masura de alimentatie si stilul de viata.
In Medicina Traditionala Chineza, scortisoara este considerata ca avand caldura sau yang, si este astfel folosita pentru a vindeca bolile care decurg din exces de yin sau raceala.
Mierea, in acest sistem, este privita ca o substanta neutra, echilibrata intre yin si yang. Practicienii vechi de traditie de vindecare din India, Ayurveda (in sanscrita Ayur ceea ce inseamna viata si Veda sensul cunoasterii), clasifica 8 soiuri diferite de miere, fiecare cu propriile sale proprietati de vindecare. Vindecatorii Ayurveda folosesc scortisoara pentru a ajuta la vindecarea afectiunilor gingivale, disfunctia erectila, si multe altele.
Beneficiile mierei si scortisoarei
In popor, mierea si scortisoara sunt cunoscute ca avand proprietati de vindecare. Ele sunt folosite ca medicament in diferite situatii. Daca turnati mierea pe rani sau arsuri previne infectia si ajuta la vindecare.
Mierea are proprietati anti-bacteriene naturale.

------------

   Tarhonul

Este un condiment natural si o planta aromata de exceptie. Da un gust deosebit mancarurilor si are efecte deosebite pentru sanatate.
Pe lângă utilizarea sa în preparate savuroase, cu o minunată aromă, Tarhonul este un reprezentant de seamă al farmaciei din grădină.
Conţine uleiuri volatile, flavonoide, minerale, mucilagii, vitamine.
De secole, Tarhonul este folosit în fitoterapie, pentru o grămadă de afecţiuni, mai ales datorită proprietăţilor antioxidante.
Poate preveni şi combate de la cancere la afecţiuni ocularecardiovasculare sau pulmonare, boli ale sistemului nervos, scăderea imunităţii şi îmbătrânirea prematură.
Pentru tratament sau prevenţie se consumă zilnic două până la patru căni de ceai, dacă se poate neîndulcit, numai cu adaos de lămâie.
Infuzia se prepară astfel: se adaugă o linguriţă de frunze mărunţite la 250 ml apă călduţă.
 Se lasă la infuzat 15-20 minute.
Iată ce alte beneficii are pentru sănătate:
Sub formă de infuzie, se cosumă câte trei, patru căni pe zi şi este un foarte bun diuretic.
De-a lungul timpului, Tarhonul a fost utilizat pentru calmarea durerilor de dinţi, datorită cantităţii de eugenol conţinută şi poate scădea inflamaţia gingiilor
Este un tonic digestiv de excepţie, favorizează producere bilei, are efect calmant în indigestie şi sindromul colonului iritabil.
Adaosul plantei verzi în preparate măreşte apetitul, ajută digestia lentă, previne balonările.
Infuzia de Tarhon are acţiune antiparazitară, motiv pentru care este eficient la eliminarea paraziţilor intestinali.
Tarhonul este un sedativ blând, ajută la combaterea anxietăţii, ameliorează nivelul stresului.
Prin conţinutul de potasiu şi vitamina A, Tarhonul contribuie semnificativ la întreţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate, iar frunzele sale verzi ar trebui să facă parte din orice dietă.
Adăugat în orice suc natural, îl transformă într-o adevărată „bombă” de energie.
De asemenea, Tarhonul este este utilizat pentru capacitatea sa de a calma durerile provocate de artrită.
Se taie mărunt trei mâini de frunze de tarhon, se pun într-un borcan şi se acoperă cu o jumătate de litru de oţet de mere.
Se lasă la macerat şapte zile, apoi se filtrează.
Se consumă 30-50 ml înainte de mesele principale (cu cel puţin o jumătate de oră, iar rezultatele sunt remarcabile.

sursa: pentruea.club

ATENTIE!Folosirea informatiilor se face pe propria raspundere. Acest site  nu se face raspunzator in nicio situatie si niciun fel, pentru niciun caz de afectare a starii de sanatate ca urmare a aplicarii informatiilor prezentate. 
DE RETINUT:In cazul in care aveti o urgenta medicala, adresati-va Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta - 112 sau medicului dumneavoastra curent ori medicului de familie.

SFATURI NATURISTE DETOXIFIERE