marți, 18 octombrie 2016

Ghimbir - Beneficii pentru sănătate

                       
        

              Beneficii pentru sănătate ale           ghimbirului

                             Mâncați ghimbir cât mai mult posibil


Ghimbirul este o plantă aromată,  picantă (face parte din familia Zingiber, așa cum sunt: cardamom, turmeric si galangal), care are calități terapeutice extraordinare. Tulpina subterană (rizomul) poate fi utilizată în stare proaspătă, sub formă de pulbere, uscată sau sub forma unui ulei sau suc .
Ginger Istoric: Medicament antic - medicina ayurvedică, dă ghimbirului statutul unui "dulap de medicamente virtuale". Nu este surprinzător ca în medicina pe bază de plante este foarte eficace în atenuarea simptomelor de tulburări gastrointestinale - ca un carminativ excelent (o substanță care promovează eliminarea gazelor intestinale) și spasmolitic intestinal (o substantă care relaxează si calmează tractul intestinal). Cercetarea științifică modernă a relevat că ghimbirul are numeroase proprietăți terapeutice, inclusiv efecte antioxidante, abilitatea de a inhiba formarea de compusi inflamatorii si efecte anti-inflamatorii directe.
Energizant, stimulant digestiv, remediu impotriva racelii si al greții, fortifiant al imunitaiții: ghimbirul este pur si simplu o minune pentru sanatate.
O sursa bogata de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrati, fibre, seleniu, sodiu, vitamine (C, E, B6) ghimbirul se poate consuma in atat de multe variante: in supe, ceaiuri, murat, zaharisit, macerat.
Anti-coagulant: Acesta ajută trombocitele din sânge să fie mai puțin lipicioase, reducerea riscului de ateroscleroza si de asemenea, reduce tensiunea arterială la pacienții hipertensivi. Extractul de ghimbir s-a dovedit că reduce tensiunile arteriale medii.Ghimbirul este un vasodilatator puternic: acesta scade tensiunea si faciliteaza circulatia sangvina, impiedicând formarea cheagurilor de sânge.
Afrodiziac: ceai de ghimbir, după o masă nu prea grea, în fiecare noapte, a fost mult timp folosit în tratamentul impotenței, ejacularea precoce și în creșterea numărului de spermatozoizi.
Artrita Ingrijire:   proprietățile sale analgezice și  anti-inflamatorii reduc în mod eficient durerea și umflarea la pacienții care suferă de osteoartrita  genunchiului, artrita reumatoidă si disconfort muscular general. Pentru a ajuta la ameliorarea durerilor musculare si  articulare, se adaugă puțin ulei esențial de ghimbir in cada de baie.
Migrenă Cură: capacitatea unică a ghimbirului de a inhiba sinteza de prostaglandina ajută la ameliorarea durerii și inflamației în vasele de sânge oferind astfel scutirea de migrenă.
Raceala si gripa : Această plantă acționează ca un antihistaminic și decongestionant, două efecte -relaxarea la raceala, care pot ajuta  simptomele de tuse persistentă și dureri în gât. Proprietatea antihistaminică, de asemenea, ajută la tratarea alergiilor, inhibă contracția căilor respiratorii și  ajută la stimularea secreției de mucus. Ghimbirul ajuta la vindecarea organismului prin inducerea transpiratiei si intarirea sistemului imunitar.
Ingrijire diabet zaharat: ghimbirul reduce nivelurile de proteine din urină, controlează setea si urina la ieșire, și reversibilitatea leziunilor proteinurie-rinichi din cauza a prea multe proteine în urină. De asemenea, protejează nervii  diabeticilor si nivelurile sanguine mai mici de grăsime, ajută la creșterea circulației sanguine, și scade atât  tensiunea arterială cat si  colesterolul. NU consumati ghimbir daca sunteti sub tratament cu insulina.
Greață : Usturoiul a fost un remediu antic pentru a ușura greața, de mișcare și de rău de mare. La femeile care suferă de rău de dimineață în timpul primului trimestru de sarcină, ghimbirul a atenuat simptomele de greață și vărsături. Utile pentru chirurgie post-tratament greață, mai ales după chimioterapie.
Stomac Ingrijire: ghimbirul pare să se acumuleze în tractul gastro-intestinal si  carminativ  (expulzarea gazelor) proprietate ce prevede scutirea de la balonare și gaze și ajută la reducerea flatulenței. Ghimbirul imbunatateste absorbtia si asimilarea de substante nutritive esentiale, ajuta la descompunerea proteinelor din mâncare și protejează stomacul împotriva ulcerului prin stimularea secretiei de mucus. Ghimbirul este un ingredient vital în medicamentele antiacide, laxative și anti-gaz.
Anti-cancer: rădăcina de ghimbir are un nivel foarte ridicat de antioxidanți, apărători excelenti impotriva deteriorării celulelor si a bolilor asociate cauzate de radicalii liberi. Dă o mare promisiune in prevenirea si tratamentul cancerului de limfom, de sân, ficat, piele, vezică urinară si cancer colorectal . Capacitatea sa de a reduce proliferarea celulelor canceroase [care induce moartea celulelor (apoptoza) sau autofagie (auto-digerat / sau atacate singure intre ele)] , impiedică celulele canceroase de la construirea rezistentei la tratamentul cancerului. Lupta impotriva cancerului. Folosite cu succes in tratamentul impotriva leucemiei, extrasele de ghimbir sunt indicate pentru prevenirea tumorilor canceroase, intarind imunitatea organismului.
Usurează Durerile menstruale: ghimbirul este un remediu puternic pentru reducerea simptomelor de crampe și dureri în dismenoree primare (dureri menstruale).
Previne leziunile hepatice: Acetaminofen ( "Tylenol" din SUA și "paracetamol" în altă parte) - un calmant al durerii populare și antipiretic (reduce febra) creează riscul de afectare a ficatului chimic antrenat (hepatotoxicitate), in special in randul pacientilor cu boli hepatice. Ingredientele terapeutice ale ghimbirului  previn leziunile hepatice, reduce stresul oxidativ într-o manieră comparabilă cu cea a vitaminei E.
Astm Ingrijire:  Componentele purificate de ghimbirului pot lucra sinergic cu ß-agoniști (isoproterenol- un medicament de astm) pentru a  relaxa ASM (mușchilor netezi ai căilor respiratorii). Componenta Ghimbir 6-shogaol a avut cel mai mare impact în creșterea efectelor izoproterenolului.
Ameliorează durerile musculare: Suplimentarea zilnică cu ghimbir reduce durerile musculare induse de efort și durerile in general, datorită proprietăților sale anti-inflamatorii.Are efecte remarcabile in ameliorarea inflamatiile articulare si in cazul durerilor reumatice: poti folosi ghimbirul sub forma de comprese atunci cand te confrunzi cu febra musculara, dureri articulare sau inflamatii locale (luxatii, entorse).
Oboseală : Bea un amestec fierbinte de ghimbir si scortisoară pentru calmare, oboseală, la recuperarea după  febră și  antrenamente excesive.
Sursă de nutrienți: Aceasta plantă contine uleiuri esentiale, proteine, calciu, fosfor, fier, vitamina C, colină( vitamină), acid folic, inozitol, mangan, acid panthotenic, siliciu, și o cantitate mică de vitamina B3.
Ceaiul de ghimbir este cea mai simpla modalitate de include aceasta planta minune in alimentatia ta. Poti prepara o infuzie fierband radacina curatata, timp de 10 minute, iar daca vrei  o aroma mai intensa taie marunt ghimbirul. Il poti bea simplu sau cu putina miere si zeama de lamaie:  face minuni impotriva racelii sau gripei.
Ghimbir uscat si zaharisit:  o gustare delicioasa. Trebuie doar sa tai ghimbirul in feliute subtiri pe care sa le lasi la uscat si sa le treci apoi prin zahar.
Ghimbirul poate fi consumat sub forma de condiment (dat pe razatoare) pentru a da preparatelor tale o aroma revigoranta.Se poate pune in supe, salate, sucuri proaspete de fructe si legume dar si in prajituri (turta dulce e cea mai cunoscuta varianta dar si in prajiturile de morcov sau dovleac).
De asemenea poti cauta si variante de ghimbir marinat in miere, murat in saramura sau otet.
Exista si suplimente cu ghimbir sau pudra de ghimbir pe care o poti folosi atunci cand nu ai la indemana radacina proaspata.


 vezi si :http://instinct-rational.blogspot.ro/2016/10/alimente-antioxidante-sisau-care-ajuta.html#links

ATENTIE!
Folosirea informatiilor se face pe propria raspundere. Acest site  nu se face raspunzator in nicio situatie si niciun fel, pentru niciun caz de afectare a starii de sanatate ca urmare a aplicarii informatiilor prezentate.
 DE RETINUT:
In cazul in care aveti o urgenta medicala, adresati-va Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta - 112 sau medicului dumneavoastra curent ori medicului de familie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu